• 400g hiidkrevette
  • 4 küüslauguküünt, jämedam tükeldus
  • Punt koriandrit või peterselli   

Kaste:

  • 2sl riisiäädikat (või laimimahla)
  • 1,5sl mett
  • ~1tl sojakastet
  • 1-2 värsket tšillit, haki hästi peeneks

Serveerimiseks röstitud maapähkleid, värsket tšillit, sojakastet.

Puhasta krevetid, hiidkrevettidelt ära unusta eemaldamast seljakumeruse all peituvat kibedamaitselist soont.

Sega kastme komponendid.

Kuumuta sügaval pannil või wokis õli ning prae selles küüslaugutükid jumekaks. Lisa krevetid ning kuumuta täpselt niikaua, kuni need on poolküpsed. Vala peale kaste ning kuumutas segades kuni krevetid on just küpseks saanud. Maitsesta ohtra värske koriandriga ning serveeri. Täienda soolasust sojakastmega, lisa teravust jahvatatud tšilliga.

Ideed:    

  • Soovi korral saad teha roast täitvama, kui lisad praadimise lõpufaasis soojas vees pehmeks leotatud riisinuudleid.
  • Lisa küüslaugule peeneks hakitud ingverit
AH_krevetid_ülevalt_meepurkidega.JPG

Comment