• 250g penne-pastat
  • 200 g Gorgonzola Dolcet vmm kreemist sinihallitusjuustu
  • u 2 tl mett
  • 0,25 tl riivitud sidrunikoore kollast osa
  • 1,5 tl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 60 g ahjus röstitud Kreeka pähkleid
  • 0,5 dl peeneks hakitud peterselli
  • pisut jahvatatud või purustatud musta pipart

 

1.     Pane pasta keema soolasesse vette.

2.     Sega suures kausis purustatud juustu hulka mesi, sidrunikoor ja -mahl, suurem osa peeneks hakitud Kreeka pähklitest ja petersellist. Tulemus peab olema ühtlaselt kreemjas, kuid oleks hea, kui sellesse jääksid ka mõned tuntavad juustutükid. Maitsesta pipraga ning kontrolli, kas maitses on tasakaalus soolane, magus ja juustule omane vürtsikus.

3.     Tõsta soovitud pehmusega pasta pastalusika või köögitangidega kastmesse, sega hästi läbi ning jäta mõneks minutiks ootele, et kaste pasta sisse imbuks. Vajadusel lisa natukene pastakeeduvett.

4.     Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt, puista üle järelejäänud Kreeka pähklite ja peterselliga ning naudi kohe.

 

AH_pasta.JPG

Comment