Valmista siirupised ja hõrgud muffinid sidrun-liivateega.

Tainas:

  • 100g võid
  • 230g mett
  • 1,25ml piima
  • 2 muna
  • 2tl vaniljeekstrakti
  • Pisut riivitud apelsinikoort
  • Näpuotsaga soola
  • 300g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 110g väga peeneks hakitud datleid

Siirup:

  • 90g võid
  • 1,5 dl apelsinimahla
  • Rohkelt sidruntüümiani
  • Maitse järgi mett
  • 150g mahlaseid kevadisi rabarberivarsi

Kuumuta võid kuni see muutub karamelliseks ja helepruuniks. Eemalda siis tulelt ning lisa mesi, piim, munad ja maitseained ning vahusta kohevaks. Lisa ühendatud kuivained koos hakitud datlitega. Sega ühtlaseks.

Määri väikese muffinipanni põhjad ja ääred võiga. Tõsta sisse pehme tainas. Küpseta 160C juures 20min. Kui on küpsed, siis täkesta mõnest kohast tikuga, et siirup saaks paremini sisse imenduda.

Kuumuta siirupi jaoks või taas karamelliseks, lisa apelsinimahl ja tüümianilehed ning keeda segu siirupiks. Maitsesta soovi korral täiendavalt meega. Tõsta küpsenud muffinid sellesse ning lase siirupil neisse imenduda. 

AH_muffinid_ülevalt_1.JPG

Comment