Kui otsime täiuslikku kooslust põhimaitsetest, siis on mesi parim salatikastmete komponent! Selles on rohkem maitset kui suhkrus, kasust rääkimata.

Rabarberi-mee vinegrett kaste

  • 150g mahlaseid kevadisi rabarberivarsi
  • (vajadusel pisut vett)
  • 20g mett (ligi 2tl)
  • 1 tl soolahelbeid
  • 0,5tl Inglise täisterasinepit
  • Mahedat oliiviõli
  • Blenderda kõik ained ühtlaseks „püreeks“. Seejärel sõelu viljaliha eemaldamiseks (kuid võid ka nautida kastet loomuliku „viljalihaga“).

Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa kastmeaineid, et nende maitsed oleks tasakaalus.

Meie kasutasime värsket rabarberivinegretti varasuvise salati valmistamiseks

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

  •  1 rooma salati taim (sobib ka pehmeleheline võisalat)
  • Peotäis rukolat vmm meelepärast salatit, mis täiendaks pehmet ja krõbedalehelist rooma salatit. Mida värvikam ja tekstuurilt erinevam salatitaimede kooslus, seda parem!
  • ~300g seemnetest eemaldatud arbuusitükke
  • 3 maitseküllast tomatit
  • Musta purustatud pipart
  • ~200g Fetat vmm soolasemat pehmet juustu (meie kasutasime Fitaki kreemjuustu)
  • 2dl jumekaks röstitud päevalilleseemneid
  • Peotäis värsket basiilikut

Rebi salatilehed suupärasteks tükkideks ning sega läbi 2/3 kastmega. Aseta serveerimisvaagnale. Tõsta peale paksud tomativiilud ning maitsesta need musta pipara ja rebitud basiilikulehtedega. Tõsta peale arbuusikuubikud, pudista peale feta ning puista kõik üle päevalilleseemnetega. Nirista kõik täiendavalt üle järelejäänud rabarberivinegretiga. Serveeri kohe. 

   

 

 


Comment