Kaste:

  • 5 sl sidrunmahla ja pisut riivitud sidrunikoort
  • Soola, musta pipart
  • 2 tl mett
  • ~1dl mahedamaitselist oliiviõli
  • 2 punast mugulsibulat

Sega kausis vispliga sidrunimahl, sool, pipar ja mesi ühtlaseks. Kontrolli maitsestust, et põhimaitsed oleks tasakaalus. Siis lisa niipalju õli, et saaksid enda jaoks sobiva tekstuuriga kastme.

Selline kaste aitab mahendada sibula teravust. Lisa kastmesse õhukeseks lõigatud sibularattad ning jäta need ootele kuni valmivad teised salati komponendid.

  • 500g väikeseid värskeid kartuleid
  • Soola
  • 2sl väikeseid kapparipungi
  • Peotäis rohelist sibulat, peterselli või tilli
  • ~200g rukolat või noori spinatilehti

Keeda puhta koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmenemiseni. Peale keeduvee äravalamist, auruta kartulid tahedamaks.

Eemalda kastmest sibularattad ning jäta ootele. Lisa kastme hulka peeneks hakitud maitseroheline ja kapparid ning soojad kartulid. Sega kõik hästi läbi. Vahetult enne serveerimist lisa ka rukola või spinat ning sibularattad.

Kui otsime täiuslikku kooslust põhimaitsetest, siis on mesi parim salatikastmete komponent! Selles on rohkem maitset kui suhkrus, kasust rääkimata.

Comment