Penned mesise sinihallitusjuustuga
Artisan Honey
250 g penne-pastat
200 g Gorgonzola Dolcet vm kreemist sinihallitusjuustu
u 2 tl mett
0,25 tl riivitud sidrunikoore kollast osa
1,5 tl värskelt pressitud sidrunimahla
60 g ahjus röstitud Kreeka pähkleid
0,5 dl peeneks hakitud peterselli
pisut jahvatatud või purustatud musta pipart
1. Pane pasta keema soolasesse vette.
2. Sega suures kausis purustatud juustu hulka mesi, sidrunikoor ja -mahl, suurem osa peeneks hakitud Kreeka pähklitest ja petersellist. Tulemus peab olema ühtlaselt kreemjas, kuid oleks hea, kui sellesse jääksid ka mõned tuntavad juustutükid. Maitsesta pipraga ning kontrolli, kas maitses on tasakaalus soolane, magus ja juustule omane vürtsikus.
3. Tõsta soovitud pehmusega pasta pastalusika või köögitangidega kastmesse, sega hästi läbi ning jäta mõneks minutiks ootele, et kaste pasta sisse imbuks. Vajadusel lisa pastakeeduvett.
4. Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt, puista üle järelejäänud Kreeka pähklite ja peterselliga ning naudi kohe.