Kookose ja mee pannacotta
600 ml kreemist kookospiima
60 g mett (võid kasutada siin ka maitsestatud mett, eriti hästi tasakaalustab magusust jõhvikamesi)
3 želatiinlehte
Serveerimiseks röstitud kookoshelbeid
Aseta želatiinilehed külma vette punduma.
Kuumuta kookospiim keemiseni, eemalda tulelt ning maitsesta sobivalt meega. Pigista želatiinilehed kuivemaks ning pane kuuma kookospiima sisse. Sega vispliga kuni need lahustuvad. Vala segu läbi tiheda sõela serveerimispokaalide sisse. Hoia külmikus kuni tarretumiseni ja seejärel serveeri marjasalati ja röstitud kooskoshelvestega.
Koorene pannacotta meega
250 ml piima
3 dl 35% rõõska koort
70 g mett
3 želatiinlehte
Aseta želatiinilehed külma veega punduma.
Ühenda piim ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta sobivalt meega.
Lisa kohe želatiinilehed ning sega vispliga kuni need lahustuvad. Pigista želatiinilehed kuivemaks ning pane kuuma meepiima sisse. Sega vispliga kuni need lahustuvad. Vala segu läbi tiheda sõela serveerimispokaalide sisse. Hoia külmikus kuni tarretumiseni ja seejärel serveeri marjasalatiga.
Tähelepanek: Mesi on sedavõrd unikaalse maitse- ja lõhnakooslusega, et vanilje oleks selles klassikalises magusroas liialdamine. Loomulikult saad otsustada ise, võib-olla tilgake vaniljeekstrakti on Sinu jaoks just vajalik.
Mündine maasikasalat
300 g maasikaid
6 lehte šokolaadimünti (rohe- või piparmünti võid lisada ka enam)
Pisut peeneks riivitud laimi- või sidrunikoort
Maitse järgi laimi- või sidrunimahla
Idee: kui kasutad marjasalatit magusa kreemi lisandina, siis pole täiendav magustamine meega vajalik. Kui soovid nautida salatit sellisena, lisa salatile kindlasti ka mõned lusikatäied lemmikmett.
Tükelda maasikad ning sega hulka peenikesteks ribadeks lõigatud mündilehed. Täiusta maitset aroomiküllase tsitruskoore ja hapuka -mahlaga.