Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

IMG_7863 (1).jpg

Retseptid

Maasikavõi meega ja määrdehalvaa

Artisan Honey

Võiga krõbedaks röstitud sai meega on geniaalselt lihtne maitseelamus. Kui lihtsalt meest (või meie ülimaitsvatest jõhvika- ja mustikameest) jääb väheks, siis pakume teile vaheldust järgmiste ideedega.

DSC_4467.jpg

Maasikavõi meega

150 g pehmet võid

80 g maasikaid

50 g (jõhvika)mett

 

Ühenda ained ja purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks kreemiks. Hoia kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul, enne serveerimist lase võil pehmeneda.

 

DSC_4461.jpg

Määrdehalvaa

70 g tahinit ehk seesamipastat

70 g mett

Pisut kuuma vett

Soovi korral kuldseks röstitud seesamiseemneid

 

Sega tahini ja mesi ühtlaseks. Vajadusel lisa vett, et saaksid määritava konsistentsi. Tekstuuri ja kasu lisavad seesamiseemned. Hoia halvaad kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul.

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

Artisan Honey

Kui otsime täiuslikku kooslust põhimaitsetest, siis on mesi parim salatikastmete komponent! Selles on rohkem maitset kui suhkrus, kasust rääkimata.

Rabarberivinegrett

150 g mahlaseid kevadisi rabarberivarsi

(vajadusel pisut vett)

20 g mett (ligi 2 tl)

1 tl soolahelbeid

0,5 tl Inglise täisterasinepit

Mahedat oliiviõli

 

Blenderda kõik ained ühtlaseks „püreeks“. Seejärel sõelu viljaliha eemaldamiseks (kuid võid ka nautida kastet loomuliku „viljalihaga“).

Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa kastmeaineid, et nende maitsed oleks tasakaalus.

 

Meie kasutasime värsket rabarberivinegretti varasuvise salati valmistamiseks:

DSC_4076.jpg

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

1 rooma salati taim (sobib ka pehmeleheline võisalat)

Peotäis rukolat vmm meelepärast salatit, mis täiendaks pehmet ja krõbedalehelist rooma salatit. Mida värvikam ja tekstuurilt erinevam salatitaimede kooslus, seda parem!

~300 g seemnetest eemaldatud arbuusitükke

3 maitseküllast tomatit

Musta purustatud pipart

~200 g Fetat vmm soolasemat pehmet juustu (meie kasutasime Fitaki kreemjuustu)

2 dl jumekaks röstitud päevalilleseemneid

Peotäis värsket basiilikut

 

Rebi salatilehed suupärasteks tükkideks ning sega läbi 2/3 kastmega. Aseta serveerimisvaagnale. Tõsta peale paksud tomativiilud ning maitsesta need musta pipara ja rebitud basiilikulehtedega.

Tõsta peale arbuusikuubikud, pudista peale feta ning puista kõik üle päevalilleseemnetega. Nirista kõik täiendavalt üle järelejäänud rabarberivinegretiga. Serveeri kohe.

Pannacotta mee ja maasika-mündi salatiga

Artisan Honey

Siit leiad värskendava idee piima ja mee ammutuntud heast kooslusest. Jagame teiega ka laktoosivaba alternatiivi kookospiimaga. Magusat tasakaalustab mündine marjasalat, milles võid omal soovil varieerida nii hooajaliste marjade kui ürtidega. Meie kasutasime jõulist šokolaadimünti, kuid maasikatele sobib ka basiilik või meliss. Laim sobitud hästi kookose, sidrun aga rõõsa koorega.

DSC_4326.jpg

Kookose ja mee pannacotta

600 ml kreemist kookospiima

60 g mett (võid kasutada siin ka maitsestatud mett, eriti hästi tasakaalustab magusust jõhvikamesi)

3 želatiinlehte

Serveerimiseks röstitud kookoshelbeid

Aseta želatiinilehed külma vette punduma.

Kuumuta kookospiim keemiseni, eemalda tulelt ning maitsesta sobivalt meega. Pigista želatiinilehed kuivemaks ning pane kuuma kookospiima sisse. Sega vispliga kuni need lahustuvad. Vala segu läbi tiheda sõela serveerimispokaalide sisse. Hoia külmikus kuni tarretumiseni ja seejärel serveeri marjasalati ja röstitud kooskoshelvestega.

 

Koorene pannacotta meega

250 ml piima

3 dl 35% rõõska koort

70 g mett

3 želatiinlehte

Aseta želatiinilehed külma veega punduma.

Ühenda piim ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta sobivalt meega.

Lisa kohe želatiinilehed ning sega vispliga kuni need lahustuvad. Pigista želatiinilehed kuivemaks ning pane kuuma meepiima sisse. Sega vispliga kuni need lahustuvad. Vala segu läbi tiheda sõela serveerimispokaalide sisse. Hoia külmikus kuni tarretumiseni ja seejärel serveeri marjasalatiga.

Tähelepanek: Mesi on sedavõrd unikaalse maitse- ja lõhnakooslusega, et vanilje oleks selles klassikalises magusroas liialdamine. Loomulikult saad otsustada ise, võib-olla tilgake vaniljeekstrakti on Sinu jaoks just vajalik.


Mündine maasikasalat

300 g maasikaid

6 lehte šokolaadimünti (rohe- või piparmünti võid lisada ka enam)

Pisut peeneks riivitud laimi- või sidrunikoort

Maitse järgi laimi- või sidrunimahla

 

Idee: kui kasutad marjasalatit magusa kreemi lisandina, siis pole täiendav magustamine meega vajalik. Kui soovid nautida salatit sellisena, lisa salatile kindlasti ka mõned lusikatäied lemmikmett.

Tükelda maasikad ning sega hulka peenikesteks ribadeks lõigatud mündilehed. Täiusta maitset aroomiküllase tsitruskoore ja hapuka -mahlaga.

DSC_4253.jpg

Siirupised muffinid sidrun-liivateega

Artisan Honey

DSC_3949.jpg

Siirupised muffinid sidrun-liivateega (Thymus citriodorus)

Tainas:

100 g võid

230 g mett

1,25 ml piima

2 muna

2 tl vaniljeekstrakti

Pisut riivitud apelsinikoort

Näpuotsaga soola

300 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

110 g väga peeneks hakitud datleid

Siirup:

90 g võid

1,5 dl apelsinimahla

Rohkelt sidruntüümiani

Maitse järgi mett

 

Kuumuta võid kuni see muutub karamelliseks ja helepruuniks. Eemalda siis tulelt ning lisa mesi, piim, munad ja maitseained ning vahusta kohevaks. Siis lisa ühendatud kuivained koos hakitud datlitega. Sega ühtlaseks.

Määri väikese muffinipanni põhjad ja ääred võiga. Tõsta siis pehme tainas. Küpseta 160C juures 20 min. Kui on küpsed, siis täkesta mõnest kohast tikuga, et siirup saaks paremini sisse imenduda.

Kuumuta siirupi jaoks või taas karamelliseks, lisa apelsinimahl ja tüümianilehed ning keeda segu siirupiks. Maitsesta soovi korral täiendavalt meega. Tõsta küpsenud muffinid sellesse ning lase siirupil neisse imenduda.

DSC_3955.jpg