Maasikavõi meega ja määrdehalvaa
Artisan Honey
Võiga krõbedaks röstitud sai meega on geniaalselt lihtne maitseelamus. Kui lihtsalt meest (või meie ülimaitsvatest jõhvika- ja mustikameest) jääb väheks, siis pakume teile vaheldust järgmiste ideedega.
Maasikavõi meega
150 g pehmet võid
80 g maasikaid
50 g (jõhvika)mett
Ühenda ained ja purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks kreemiks. Hoia kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul, enne serveerimist lase võil pehmeneda.
Määrdehalvaa
70 g tahinit ehk seesamipastat
70 g mett
Pisut kuuma vett
Soovi korral kuldseks röstitud seesamiseemneid
Sega tahini ja mesi ühtlaseks. Vajadusel lisa vett, et saaksid määritava konsistentsi. Tekstuuri ja kasu lisavad seesamiseemned. Hoia halvaad kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul.