Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

Retseptid

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

Artisan Honey

Kui otsime täiuslikku kooslust põhimaitsetest, siis on mesi parim salatikastmete komponent! Selles on rohkem maitset kui suhkrus, kasust rääkimata.

Rabarberivinegrett

150 g mahlaseid kevadisi rabarberivarsi

(vajadusel pisut vett)

20 g mett (ligi 2 tl)

1 tl soolahelbeid

0,5 tl Inglise täisterasinepit

Mahedat oliiviõli

 

Blenderda kõik ained ühtlaseks „püreeks“. Seejärel sõelu viljaliha eemaldamiseks (kuid võid ka nautida kastet loomuliku „viljalihaga“).

Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa kastmeaineid, et nende maitsed oleks tasakaalus.

 

Meie kasutasime värsket rabarberivinegretti varasuvise salati valmistamiseks:

DSC_4076.jpg

Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega

1 rooma salati taim (sobib ka pehmeleheline võisalat)

Peotäis rukolat vmm meelepärast salatit, mis täiendaks pehmet ja krõbedalehelist rooma salatit. Mida värvikam ja tekstuurilt erinevam salatitaimede kooslus, seda parem!

~300 g seemnetest eemaldatud arbuusitükke

3 maitseküllast tomatit

Musta purustatud pipart

~200 g Fetat vmm soolasemat pehmet juustu (meie kasutasime Fitaki kreemjuustu)

2 dl jumekaks röstitud päevalilleseemneid

Peotäis värsket basiilikut

 

Rebi salatilehed suupärasteks tükkideks ning sega läbi 2/3 kastmega. Aseta serveerimisvaagnale. Tõsta peale paksud tomativiilud ning maitsesta need musta pipara ja rebitud basiilikulehtedega.

Tõsta peale arbuusikuubikud, pudista peale feta ning puista kõik üle päevalilleseemnetega. Nirista kõik täiendavalt üle järelejäänud rabarberivinegretiga. Serveeri kohe.