Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega
Artisan Honey
Kui otsime täiuslikku kooslust põhimaitsetest, siis on mesi parim salatikastmete komponent! Selles on rohkem maitset kui suhkrus, kasust rääkimata.
Rabarberivinegrett
150 g mahlaseid kevadisi rabarberivarsi
(vajadusel pisut vett)
20 g mett (ligi 2 tl)
1 tl soolahelbeid
0,5 tl Inglise täisterasinepit
Mahedat oliiviõli
Blenderda kõik ained ühtlaseks „püreeks“. Seejärel sõelu viljaliha eemaldamiseks (kuid võid ka nautida kastet loomuliku „viljalihaga“).
Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa kastmeaineid, et nende maitsed oleks tasakaalus.
Meie kasutasime värsket rabarberivinegretti varasuvise salati valmistamiseks:
Salat arbuusi, tomati, basiiliku, feta juustu ja röstitud päevalilleseemnetega
1 rooma salati taim (sobib ka pehmeleheline võisalat)
Peotäis rukolat vmm meelepärast salatit, mis täiendaks pehmet ja krõbedalehelist rooma salatit. Mida värvikam ja tekstuurilt erinevam salatitaimede kooslus, seda parem!
~300 g seemnetest eemaldatud arbuusitükke
3 maitseküllast tomatit
Musta purustatud pipart
~200 g Fetat vmm soolasemat pehmet juustu (meie kasutasime Fitaki kreemjuustu)
2 dl jumekaks röstitud päevalilleseemneid
Peotäis värsket basiilikut
Rebi salatilehed suupärasteks tükkideks ning sega läbi 2/3 kastmega. Aseta serveerimisvaagnale. Tõsta peale paksud tomativiilud ning maitsesta need musta pipara ja rebitud basiilikulehtedega.
Tõsta peale arbuusikuubikud, pudista peale feta ning puista kõik üle päevalilleseemnetega. Nirista kõik täiendavalt üle järelejäänud rabarberivinegretiga. Serveeri kohe.