Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Meekook - gluteenivaba

Retseptid

Meekook - gluteenivaba

Artisan Honey

kook2oige.jpg

Katsetasime pikalt uue moodsa „suhkru-“ ja gluteenivaba meekoogi otsinguil. Testisime tulemust skeptikute ja suurte magusasõprade peal ning julgeme nüüd avaldada muutust teilegi – mõnusate krõbisevate viigimarjaseemnetega datlimagusa taigna ja meega maitsestatud kreemiga kooki. Kodumaine toortatrajahu lisab armastatud klassiku uude maitsegammasse täiust ja tugevust.

Taigen:

200 g kivideta kuivatatud datleid

200 g kuivatatud viigimarju (kasutasin pehmemaid)

3-4 dl vett (nii, et viljad kataks)

(1 sl balsamiäädikat)

0,5 tl soola

150 g võid

3 muna (L suurus)

190 g toortatrajahu (~3 dl)

1,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

600 g + 400 g hapukoort (20% rasvasusega)

110-120 g mett

Soovi korral pekaanipähkleid

 

Võta väiksem kastrul ning keeda kuivatatud puuviljad veega pehmeks pudruks (ligi 20 minutit). Kuumuta mõõdukas kuumuses ja kaane all, siis säilib õige vedelikukogus. Seejärel vala blenderisse, lisa sool ja või ning püreeri ühtlaseks kreemiks. Soovi korral lisa maitseks hapukat balsamiäädikat. Jahuta kreem, et see enne munade lisamist oleks käesoe. Seejärel blenderda koos munadega kohevaks.

Ühenda kausis jahu ja küpsetuspulber, vala juurde blenderi sisu ja sega ühtlaseks. Määri saadud pehme tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mida õhemalt suudad, seda maitsvama koogi saad). Küpseta 180C ahjus 12-15 minutit ehk kuni on kuldpruun. Jahuta ja seejärel jaga tükid kuueks võrdseks osaks, mille mõõdud kattuvad sügava vormi omadega, milles kooki maitsestuda lased. Ebaühtlastest äärtest tee puru koogi pinna kaunistamiseks.

Ühenda 600 g hapukoore hulka mesi, sega endale sobiva magususega kreem.

Tõsta esimesena vormi koogitükk, seejärel maitsestatud hapukoor. Jätka kuni kõik kihid on kaetud, viimaseks kihiks jäta järelejäänud hapukoor. Puista peale järelejäänud koogipuru ja soovi korral röstitud tükeldatud pähklid. Hoia kooki külmikus vähemalt 8 tundi, seistes maitse täiustub ning kook on paremini lõigatav.

Mõned soovitused:

·         Lisa kuivatatud puuviljadele hautamiseks 1 kaneelikoor ning eemalda see enne blenderdamist.

·         Tükelda koogipõhjad koos paberiga, siis on neid kihte parem vormi tõsta

·         Maitsesta hapukoor enda lemmiku maitsestatud meega – saad koogile uusi maitseulatusi

kook1.jpg